• Uw winkelmandje is momenteel leeg

Recepten

Aspergesoep
Ingrediënten voor 2 personen:

500 gram soepasperges, 1 1/2 lt boullion, 50 gr boter, 40 gr bloem, 2 eidooiers, 1 dl koffieroom, nootmuskaat

Snijd de koppen van de asperges of en kook die in ± 10 minuten gaar in de boullion.
Neem ze eruit en houd za apart. Schil de rst en kook die ook gaar in de boullion. Pureer ze met een blender en voeg de puree weer toe aan de boullion. Smelt de boter, roer de bloem erdoor tot een geel papje en voeg daaraan, steeds roerend en geleidelijk de boullion met de aspergepuree toe todat deze wat gebonden is. Klop de dooier los met de room. (beide op kamertemperatuur) Voed dit mengsel toe aan de soep en neem de pan van het vuur. Steeds blijven roeren. Dan de asperge punten erbij en de soep op een zeer laag vuurje warm laten worden. Eventueel wat zout en peper toevoegen en wat nootmuskaat erover stuiven.

Aspergesalade met eieren
Ingrediënten voor 2 personen:

100-125 gram veldsla, 8-12 blanke asperges, gekookt, 6-8 groene asperges, gekookt, 3 eieren, hard gekookt, 1 eetl. fijngeraspte Parmezaanse kaas, 12 plukjes/toefjes verse kervel

voor de dressing:

1/2 eetl. balsamico, zout, witte peper uit de molen, 3 eetl. mayonaise, 3 eetl. creme fraiche, 1 theel. verse kervelblaadjes

Laat de asperges na het koken uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Snijd de stengels daarna in stukjes van ca. 1 1/2 centimter. Hak de eieren grof.of snijd ze tweemaal in een eiersnijder. Schep in een kom asperges en eieren luchtig door elkaar. Stel de dressing samen door eerst balsamico te vermengen met wat zout en peper. Klop er daarna de mayonaise door. Pas vlak voor het opdienen kan de creme fraiche er aan toegevoegd worden.

Asperges met lamsoren
Ingrediënten voor 2 personen

500 gr. asperges, 1 sjalotje, boter, 150 gr. lamsoren, peper, zout

De kok die dit recept bedacht is Karel de Wolf, van restaurant De Snip in Waasmunster. Het wordt als volgt bereid: Schil de asperges, kook ze met zout in vijftien tot twintig minuten gaar. Pel en snipper intussen het sjalotje. Was de lamsoren en laat de blaadjes uitlekken. Fruit de snippers sjalot lichtjes in de boter, fruit dan de lamsoren twee minuten mee. Steeds omscheppen. Maal er peper over. Plan het zo dat asperges en lamsoren gelijk klaar zijn. U kunt de asperges ook eerder koken. Ze kunnen dan vlak voor het serveren in het kookvocht worden opgewarmd. Snijd de asperges in ca. 5 stukken, met een schuine snee, zodat de delen ruitvormig zijn (als penne-pasta). Schik lamsoren en asperges op de borden. Giet er het bakvocht van de lamsoren over.